Αρχική / Βρεφικές αλλεργίες / Επανεισαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας

Επανεισαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας

Όταν έχει περάσει ο μήνας ή μήνες αποχής και όλα τα συμπτώματα αλλεργίας έχουν εξαλειφθεί τότε η θηλάζουσα μητέρα μπορεί να δοκιμάσει να επανεισάγει τα γαλακτοκομικά στη διατροφή της. Το ιδανικό διάστημα για επανεισαγωγή των γαλακτοκομικών στη διατροφή της θηλάζουσας αλλά και του παιδιού είναι να έχουν περάσει 6 τουλάχιστον μήνες χωρίς συμπτώματα.


Πρώτο στάδιο επανεισαγωγής

Η μητέρα κάνει ένα σπιτικό τεστ ευαισθησίας σε τροφές (patch sensitivity test) στο μωρό με την τροφή που θέλει να καταναλώσει η ίδια π.χ. γιαούρτι. Αν το το patch sensitivity test είναi καθαρό τότε περνάει στο δεύτερο στάδιο.

Δεύτερο στάδιο επανεισαγωγής

Καλό είναι η επανεισαγωγή να ξεκινήσει με κατσικίσια προϊόντα, έπειτα να συνεχίσει με πρόβεια προϊόντα και στο τέλος αγελαδινά προϊόντα. Αν δεν βρίσκει κατσικίσια και πρόβεια μπορεί να ξεκινήσει με αιγοπρόβεια.

Η μητέρα τρώει 1 κουταλάκι γαλακτοκομικού προϊόντος. Προτεινόμενη σειρά είναι βούτυρο κλαριφιέ, βούτυρο, γιαούρτι, κεφίρ, σπιτικό τυρί, τυρί πολύμηνης ωρίμανσης, κρέμα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση. Το γάλα το αφήνουμε τελευταίο.

Σε 3 μέρες αν δεν έχει υπάρξει αντίδραση στο μωρό η μητέρα συνεχίζει την εισαγωγή αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα και μειώνοντας τα χρονικά διαστήματα.

Όταν περάσουν αρκετές μέρες κατανάλωσης του γαλακτοκομικού προϊόντος χωρίς εμφάνιση αλλεργικών συμπτωμάτων στο μωρό, η μητέρα συνεχίζει με άλλο γαλακτοκομικό.

Οδηγίες πώς να φτιάξουμε βούτυρο κλαριφιέ.

Τρίτο στάδιο επανεισαγωγής

Όταν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα που η μητέρα καταναλώνει γαλακτοκομικά χωρίς αλλεργικά συμπτώματα στο μωρό τότε μπορεί να δοκιμάσει το μωρό κάποια γαλακτοκομικά. Η εισαγωγή γίνεται συνήθως με κρυμμένη την τροφή σε άλλη τροφή και έπειτα δίνοντας μικρή ποσότητα αυξάνοντας την σταδιακά.

Σημείωση του συντάκτη: Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το ιστολόγιο είναι μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να θεωρούνται ως ιατρικές συμβουλές ή οδηγίες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας για κάθε θέμα που αφορά την υγεία και την ευημερία σας. Περισσότερες πληροφορίες στους Όρους χρήσης της σελίδας.
Πηγές:
Gut and Psychology Syndrome - Dr. Natasha Campbell-McBride

Disclosure
Το blog περιέχει διαφημίσεις της Google. Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, αλλά κάνοντας ένα κλικ σε αυτές το blog λαμβάνει μια μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αφήστε ένα σχόλιο